Snoeien hortensia annabelle

Hydrangea arborescens ''Annabelle'' bloeit met limoengroene samengestelde bloemtuilen, welke verbloeien tot roomwit, vanaf juni tot september en afhankelijk . De eerste jaren kan je het snoeien van de Hortensia Annabelle beperken tot het mooi houden van de plant. En dan begin je een snoeistrategie te volgen.

In tegenstelling tot de bekendere macrophylla-hortensia's bloeit hortensia 'Annabelle' zelfs na sterke snoei of een intens koude winter omdat . Bekijk de video en lees over een hortensia snoeien. Het snoeien van de hortensia 'Annabelle' kan altijd wat rigoureuzer, zodat je mooie . In deze video laat ik zien hoe de Hydrangea Annabelle gesnoeid moet worden.

Hortensia Annabelle ( Hydrangea arborescens) met zijn witte bollen is een fantastische heester. Snoeien van Catalpa bignonioides Bungei (Bol Catalpa) en gelijkende variëteiten. Hydrangea Annabelle, snoeien en hoe te houden. Het snoeien van hortensia is voor veel mensen een groot vraagteken. Vandaar dat wij hieronder duidelijk uitleggen hoe je de verschillende hortensia soorten . Hortensia 'Annabelle' is namelijk schitterend én daarbij makkelijk in onderhoud.


Snoeien doe je in maart of gewoon helemaal niet! Tips voor het snoeien van uitgebloeide Hortensia's. Annabelle' wél weer hetzelfde jaar bloeien, maar de hydrangea .

Niet alle hortensia's (Hydrangea op zijn Latijns) moeten op dezelfde manier gesnoeid worden. Hortensia's zijn een grote en bekende groep bladverliezende tuinplanten. Menig tuin in Nederland heeft wel een Hortensia of zelfs meerdere. Benieuwd hoe je een hortensia moet snoeien? Hydrangea arborescens 'Annabelle' kan in maart-april flink worden . Annabelle is een langdurige bloeier met grote wit gekleurde bolvormige bloemen.


Alles over de verzorging van deze plant vindt u hier. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over Hortensia Annabelle, de met grote witte bollen bloeiende heester Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Bij het snoeien van hortensia's dient u steeds te bedenken dat de knoppen voor.


Annabelle') en de Hydrangea paniculata (schapekop-hortensia) mogen wel . Koop je Hortensia 'Strong Annabelle' bij Bakker. Deze winterharde hortensia bloeit op nieuw hout, en is dus gemakkelijk terug te snoeien in de winter. Annabelle snoeien De Hortensia Annabelle snoei je in het voorjaar net na de winter.


Om nu te voorkomen dat de Annabelle niet weer in augustus plat gaat . Voor het snoeien van hydrangea's is geen algemene stelregel te geven. Bij deze arborescens 'Annabelle' is een jaarlijkse snoei wel wenselijk. Door Hydrangea arborescens 'Annabelle' licht te snoeien worden de stelen dikker maar worden de bolvormige bloemen iets kleiner.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken