Berberis thunbergii

Van de berberis-soorten is de Berberis Thunbergii wel de meest geliefde in tuinen en parken. De berberis Thunbergii wordt ook wel “Japanse Berberis” . Opvallend kenmerk van Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' of zuurbes is de gedrongen bolvorm.

De Japanse berberis (Berberis thunbergii ) is een bladverliezende, giftige struik die behoort tot de berberisfamilie (Berberidaceae). Berberis thunbergii 'Atropurpurea' is buitengewoon populair vanwege zijn prachtige, diepbruine bladkleur. Koop nu de Zuurbes (Berberis thunbergii 'Atropurpurea') v. Een bladverliezende compact groeiende struik met gemene doornen.

Berberis thunbergii Harlequin of Japanse Zuurbes is een heester met roze paars bontgekleurd blad met paarsrode herfstverkleuring. De nederlandse naam is Japanse berberis, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca.


De Japanse zuurbes heeft klein gaafrandig blad aan sterke, gestekelde takken en twijgen die opvallende groeven vertonen.

Gewone zuurbes 'Berberis thunbergii 'Atropurpurea''. Een Japanse zuurbes met klein, roodbruin blad. Japanse berberis staat op open tot licht beschaduwde, zonnige, droge, matig voedselarme tot matig voedselrijke, zandige grond. Berberis thunbergii 'Atropurpurea' - Zuurbes met foto's en info over hoe stekken, zaaien, vermeerderen, wanneer bemesten. De nieuwe Berberis thunbergii 'Golden Horizon', uit Nederlan combineert een brede groeiwijze met een goud-gele bladkleur.


De rode berberis is mede dankzij de dichte vertakking en zijn doorns uitermate geschikt als afscheidingshaag. De bladeren zijn klein, eivormig en bruinrood van . De Berberis Thunbergii Golden Rocket kan tot meter hoog worden, heeft een diameter van ongeveer meter en groeit jaarlijks centimeter in de hoogte . Berberis thunbergii Golden Ruby steelt de show in elke tuin met haar verrassende schat aan kleuren! Golden Ruby's mooie, grote blad verandert . Alle informatie over de plant Zuurbes (Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana').


Ziektebeel Kleur, Bloeiperiode, Hoogte, Bladkleur, Vorm, Standplaats.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken