Kievitsbloem

De kievitsbloem (Fritillaria meleagris) is een plant uit de leliefamilie (Liliaceae). De bloem heeft paars (soms wit) geblokte bloemblaadjes. De kievitsbloem is een zeldzame plant die de nodige bescherming geniet, als ze in het wild voorkomen in een weide mag deze niet vaak gemaaid worden dit .

Wilde kievitsbloem is een kensoort van de Kievitsbloem-associatie en komt voor in matig voedselrijke graslanden met Grote vossenstaart. De kievitsbloem, oftewel de Zwolse tulp, is een echte plant van de streek langs de Overijssels Vecht, de weteringen in Zwolle, het Zwarte Water en op enkele . Koop bloembollen van Fritillaria meleagris bij De Warande. De Fritillaria meleagris is de echte kievitsbloem en een stinzenplant.

Kievitsbloem bollen kopen tegen groothandelsprijzen. Nogmaals de Wilde kievitsbloemen van de Maassluisse Dijk: goed nieuws! Al jarenlang bekommeren leden van KNNV – afdeling Waterweg-Noord zich om de . In dit artikel over de Kievitsbloem of fritillaria informatie over de grondsoort, bodem, onderhou standplaats, vermeerderen en bemesting van . Fritillaria meleagris komt in Nederland van nature voor in natte graslanden. Fritillaria meleagris bloeit met de karakteristieke gevlekte klokvormige .

Veel zijn er niet meer in Nederlan maar gelukkig worden de plaatsen waar ze nog wel zijn gekoesterd! De kievitsbloem, Fritillaria meleagris, is inheems in onze wilde natuur, maar hij komt oorspronkelijk vooral in Zuidoost-Europa voor. Fritillaria meleagris (Kievitsbloem) - per stuks. O zo mooi maar evenzo moeilijk, de naakte bolletjes zijn erg gevoelig voor uitdrogen. De kievitsbloem is familie van de keizerskroon.


Hij groeit aan het Zwarte Water bij Zwollen en langs de vecht. Bezoek onze online shop vandaag en bestel via onze tuinier professionals. Wilde kievitsbloem - Fritillaria meleagris is een bolgewas en drachtplant die in de periode van april - mei bloeit.


De poldergebieden rond Gouda en de Reeuwijkse Plassen zijn vanouds bekend om het massaal voorkomen van wilde kievitsbloemen(Frittilaria meleagris L.). Op zoek naar Kievitsbloem (Fritillaria Meleagris)? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken