Gazon kalk wanneer

Kalk strooien op het gazon gaat mos in het gazon tegen. Bekalken kan al eerder, in onze gazonkalender lees je wanneer: . Op elk gazon moet je minimaal keer per jaar kalk strooien om mosgroei te voorkomen.

Elke gazon heeft voedingsstoffen nodig, maar de hoeveelheid hangt af van de. Kalk strooien in de winter verbetert de grasmat zodat mos minder kans krijgt. Dit is een vraag die wij vaak krijgen van klanten.


De grond waar uw planten in staan of waar gras ligt verzuurd automatich.

Dit komt omdat de regen licht zuur is . Daardoor krijg je een verminderde grasgroei. Vaak steken mos en onkruiden makkelijk de kop op wanneer er open plekken in het gazon komen. Maar wanneer de bodem te zuur gaat worden, zul je moeten ingrijpen omdat het gazon er anders onder zal lijden. Dit doe je door periodiek kalk op het gazon te . In het najaar is het slim jaarlijks kalk over het gazon te strooien. Volgens veel producten moet je de kalk strooien ergens tussen half februari en eind april.


Kalk zorgt er immers voor dat de zuurtegraad van de bodem geoptimaliseerd. Wanneer en hoe gazon maaien - Het gazon maaien: waarom, wanneer, hoe .

Een gazon kalken is iets dat vaak vergeten wordt, maar het is zeker nuttig. De meeste ondergrond zijn te zuur voor uw grasmat en hebben dus kalk nodig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken