Bamboe fargesia murieliae

Bamboe Fargesia murieliae is een soort met fijn blad en groene, naar geel verkleurende stengels. Koop nu de Niet woekerende Bamboe (Fargesia murieliae 'Super Jumbo') v. Koop nu de Niet woekerende Bamboe (Fargesia murieliae) v.

Fargesia murieliae, Fargesia nitida en Fargesia robusta zijn het geschiktst voor gebruik. Tussen de soorten zijn er geen opzienbarende verschillen wat blad . Belangrijk: Bijna alle variĆ«teiten van de soort Fargesia murieliae zoals 'Bimbo',. Deze bamboe verdraagt zon, is zeer winterhard en wordt tot meter hoog.

Een haag van bamboe geeft ruisend en wuivend beweging aan je tuin. Fargesia murieliae, afkomstig uit China, is een mooie, middelhoge bamboe. Fargesia murieliae Jumbo is zeer geschikt als solitair en als haag, mooie dichtwoei groei, lengte tot 3cm en goed wintergroen.


Fargesia murieliae Super Jumbo is zeer geschikt als solitair en als haag groeit zeer dichtbossig en wordt tot 3cm hoog. Fargesia murieliae: Deze bamboe zal een hoogte bereiken van ongeveer 300cm. Indien de plant te breed wordt kan je wat van de pol afsteken.


Simba' is een winterharde bamboe die de afgelopen jaar onder strenge Deense klimatologische omstandigheden getest is. De mooie Fargesia Murielae Jumbo is een bamboeplant die graag in de zon staat, die behoort tot de grassenfamilie en die het zowel . Fargesia murieliae 'Simba' wordt gerekend tot de niet-woekerende bamboes.

De hoogte van deze bamboe bedraagt circa 2cm. Toegevoegd na minuten: De fargesia murieliae woekert niet, daarom heb ik voor. Op een goede standplaats groeit iedere bamboe door het maken van . Fargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda.


Deze geslachtsnaam is afgeleid van Farges. De Fargesia murielae 'Simba'is een niet woekerende, relatief traag groeiende en relatief laag blijvende bamboe die ook geschikt is als haagplant. Deze langzaam groeiende dwergvorm van de bekende bamboe Fargesia heeft fijn blad en is uitermate geschikt voor de kleine tuin. Met een aantal soorten bamboe kan men hagen laten uitgroeien zonder te snoeien. Een volwassen polvormende Fargesia behaalt al snel binnen vijf tot zeven.


De Fargesia murieliae wordt ook wel Sinarundinaria murieliae genoemd en behoort tot de familie Poaceae.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken