Asarum europaeum

Asarum europaeum of mansoor bloeit in de periode april-mei met onopvallende bruinrode bloemetjes. Deze bloemetjes zitten verscholen tussen . Asarum europaeum (Mansoor) is afkomstig uit Centraal- en Zuid-Europa waar hij veelvuldig in de bossen wordt aangetroffen. Mansoor, ook Hazelwortel of Wilde gember (Asarum europaeum) is een. Vaak wordt de soort verward met Asarum caudatum en Asarum canadense.


In vroegere tijden werd mansoor, Asarum europaeum, aangeplant om als geneesmiddel te dienen.

Plant het liever in de tuin om van het mooie . Asarum of mansoor is een wintergroene bodembedekker met groene bladeren - soorten asarum. Weinig planten nemen met zo weinig licht genoegen. Een bijzonder mooie wintergroene bodembedekker voor schaduwrijke plaatsen.


De bloemetjes verschuilen zich onder de dikke, bladeren.

MANSOOR 5750Asarum europaeum (Engels: European Wild Ginger). Een topper voor de schaduw, deze kruipplant met . Nederlandse naaMansoor, Hazelwortel, Wilde gember. Kleur : Bruin Bloeiperiode : Maart - April Hoogte volgroeid . Zoekt u een groenblijvende bodembedekkende plant?


De Asarum europaeum (mansoor) van cm koopt u eenvoudig online bij Tuinplant. Asarum europaeum is een aparte bladplant. De Nederlandse naam Mansoor verraadt de vorm van het blad. Wat blad zo mooi maakt is de ronde vorm en dat . Asarum europaeum of mansoor in het Nederlands is een groenblijvende vaste plant met een aantrekkelijke bodembedekkende vorm.


De Asarum europaeum, ook wel Mansoor genoemd is een bodembedekkende en groenblijvende (in zachte winters) vaste plant. Find help information on Asarum europaeum asarabacca from the RHS. De bloemdekslippen zijn rechtopstaan eirond en zijn in een plotseling naar binnen Asarum europaƩum gebogen punt Versmald.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Infiltratieput zelf maken

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend