Hoe groeien kiwi's

Hoe rijper de kiwi, hoe gemakkelijker hij te eten is. Veel mensen denken dat de kiwi alleen in Nieuw-Zeeland groeit, maar niets is minder waar. Hoe krijg je kiwivruchten van een kiwiplant?

Iedere dag weer popt mijn blog hoe groeit een meloen op als één van de meest bekeken blogs die dag. De kiwi komt oorspronkelijk uit China en wordt daardoor ook wel eens de. Kiwi's groeien op verschillende grondsoorten, maar geven de voorkeur aan . Aangezien de kiwi gevoelig is voor strenge vorst is het aan te raden de kiwi in de winter goed af te dekken, of vanaf het begin in de kas te kweken.

In Nederlandse tuincentra worden de laatste jaren steeds meer kiwiplanten aangeboden. Deze groeien goed en zijn volledig winterhard. We leggen uit waarom de kiwi's zo goed groeien dankzij het subtropische klimaat, hoe ze geplukt.


In China treft men Actinidia delisiosa (kiwi) voornamelijk aan in de vallei van de Yang-Tsé Kiang. De plant groeit langs bomen omhoog, vaak . Veel tuinliefhebbers hebben wellicht al eens hier of daar een kiwiplant zien groeien. Dikwijls zijn dit zeer overwoekerende planten die een .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken