Gras verticuteren

Een mooi gazon krijg je door regelmatig te maaien, bemesten en water te geven als dat nodig is. Tips voor het gras verticuteren vindt u op Graszoden. Verticuteren, u heeft er vast wel eens over gehoord.

Om goed te kunnen groeien heeft gras zuurstof, water en voedingsstoffen nodig. Door het gazon tweemaal per jaar te verticuteren zorg je ervoor dat het gras . Gras verticuteren doe je in het voorjaar in april of mei en in het najaar in september of oktober. Door het gras te verticuteren wordt het gazon .

Wat is verticuteren en wanneer kun je dat het beste doen? Door op de juiste momenten te verticuteren zorgt je ervoor dat jouw gazon het hele jaar in . Wortels van gras hebben naast water en voedsel ook lucht nodig. Door te verticuteren maak je de grond los en haal je de ontstane vilt-moslaag weg.


Dit kan erg schadelijk zijn voor het gras. Door het gazon te verticuteren, verwijdert u deze viltlaag.

Verticuteren is een essentieel onderdeel van het gezond en mooi houden van uw gazon. U kunt verticuteren met handgereedschap zoals een . Verwijder onkrui mos en de viltlaag in uw gazon door te verticuteren. U verjongt er meteen het gras mee wat de groeit van nieuwe . Start met het verwijderen van mos (oftewel: verticuteren) en begin daarna aan het doorzaaien van de kale plekken. Stefaan ons alles over het onderhoud van uw gazon. Gazononderhoud voorjaar: bemesten - verticuteren - verluchten - herstellen - onkruidbestrijding.


Mossen in het gazon zijn een groot probleem voor tuiniers. Planten krijgen te weinig licht en zuurstof. Verticuteren wordt zeer vaak verticuleren genoemd wat een verkeerde benaming is. Verticuteren doe je het liefst ieder jaar ongeacht of er mos in het gazon .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken