Koperband tegen slakken

Toen het 'hostavirus' bij mij toesloeg ontstond tegelijkertijd de strijd tegen de slak en probeerde ik op verschillende manieren dit . Slakken kunnen biologisch niet tegen de eigenschappen van koper. Bij aanraking voelt de slak letterlijk een lichte stroomprikkel en maakt dat hij weg komt.

Bevestig de zelfklevende kopertape rondom een bloempot, kuip, boomstam,. Deze tape houdt slakken tegen tijdens hun kruiptocht naar uw planten. In 20was dat een stuk gaas wat slakken tegen moet houden. Zo heeft de Amerikaan Bob Kelland dit filmpje gemaakt over kopertape en andere materialen: .

De strijd tegen de slak in de moestuin, biologische, mechanische en chemische bestrijding,. Er zijn heel wat remedies tegen de slak bekend; van slakkenkorrels tot een. Mocht koper tegen slakken werkelijk helpen, dan helpt een handjevol . Zal Fred een elektrische schok krijgen van het koperdraad? Zal het de slak tegenhouden, vormt de koperdraad een effectieve barrière tegen . Het plaatsen van een koperring rond een hosta is heel effectief in de strijd tegen vretende slakken.


Bij tuincentra kun je koper banden kopen die je rond een plantenpot of -bak kunt plaatsen. Als slakken in contact komen met koper voelen een ze kleine elektrische stroom, waardoor ze zich terugtrekken. Dat werkte wel wat, maar hield niet alle slakken tegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken