Brunnera macrophylla

Brunnera macrophylla of Kaukasisch vergeet-mij-nietje wordt vaak toegepast als bladplant en bodembedekker in de halfschaduw of schaduw. Brunnera macrophylla 'Jack Frost' valt op door het fraaie zilvergrijze blad. Het lijkt net alsof er een laagje rijp op het blad is afgezet.

Beide zijn de moeite waard om in de tuin te hebben. De vaste plant komt uit de subalpine bossen van het westelijke deel van de Kaukasus. Naast groenbladige Brunnera macrophylla zijn er ook soorten met bont blad.


Brunnera macrophylla 'Jack Frost' draagt schitterend zilvergrijs blad.

Brunnera macrophylla 'Jack Frost' (Kaukasische vergeet-me-niet)valt op door het fraaie zilvergrijze blad. De bloeiperiode met lichtblauwe bloemen valt in . Plant op die plaats dan de Brunnera macrophylla. Deze plant groeit van nature op winderige koude vlaktes en zal dus één van de weinige planten zijn die het . De Kaukasische vergeet-mij-niet, Brunnera macrophylla, is een vast plant.


Daarom kunnen mensen veel plezier aan deze plant beleven. Een sterke plant met grote, ruw behaarde bladeren met de vorm van een hart. De kleine vergeet-mij-nietachtige bloempjes staan boven de bladeren.


Brunnera macrophylla Kaukasisch Vergeetmijniet is een grootbladige schaduwplant die in de voorzomer bloeit met wolken lichtblauwe bloemetjes.

Het moet nog even tot iedereen doordringen, maar met deze super selectie van Wim Willemsen hebben we 'Jack Frost' niet meer nodig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken