Knoflook bewaren

Knoflook, de naam zegt het al, komt uit de lookfamilie. Dit bolgewas met een scherpe smaak wordt . Pellen en in de diepvries(in vacuum bakje of diepvrieszakje) is zeker een handige en goede manier om ze te bewaren :) Nadeel en dit vooral als je vaak of veel .

Knoflookteentjes groeien groepsgewijs in de vorm van een bol. Elk teentje is omhuld met een stevig vlies, dat bij het ouder woerden van de bol droger en . Hoe doen jullie dat om knoflook te bewaren? Ik vind het zonde om telkens de helft te moeten weggooien en in mijn winkel kan ik ze niet per bol .

Bewaar gedroogde knoflook buiten de koelkast op een droge, donkere plaats. Zo kun je knoflook enkele weken bewaren. De verse teentjes, die groter zijn dan die van gedroogde knoflook, zijn ook.


In kranten en tijdschriften zijn de laatste tijd recepten verschenen om knoflook op deze manier te bewaren. Het staat leuk en de olie gaat heerlijk geuren. Als je knoflook en uien in de koelkast wilt bewaren (met knoflook doe ik dat ook) kun je die het beste niet in de deur leggen maar achterin je .

Knoflook kan bewaard worden in olie, MAAR probeer dit niet zelf te doen! Gedroogde knoflookbollen kun je op een koele donkere plek enkele maanden goed bewaren. Verse knoflook is in de koelkast ongeveer twee weken houdbaar, . De knoflook pellen, daarna fijnmixen met wat olie en zout, en in glazen potjes in de koelkast bewaren. Bewaar knoflook op een koele, droge en donkere plaats. Een andere mogelijkheid om look te bewaren is in een pot met olijfolie.


Zoals bij alle licht zure groenten, kan in knoflook groei plaatsvinden van Clostridium botulinum, onder gunstige omstandigheden. Knoflookpoeder is wat milder van smaak dan verse knoflook maar wel. Bewaren: Een bol knoflook kan droog en koel (opgehangen of in een open pot of bus) . Ik ga de knoflook oogsten, en wil graag wat op olie ( azijn?) zetten om te bewaren. Verse knoflook heeft een frissere, zachtere smaak dan gedroogde.


Hoe kun je het beste knoflook bewaren in olie? De laatste keer dat ik dat deed werd de olie (olijf, extra vierge) na een maand bruin en vlokkerig .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken