Tuinplanten snoeien

Snoeien is heel belangrijk, maar ook best spannend. Op de snoeikalender kun je lezen wanneer de verschillende planten, . In deze snoeikalender vind je per maand de te snoeien planten, bomen en struiken en hoe je ze dan kunt snoeien. Wanneer mag of moet ik snoeien”, is een van de meest gestelde vragen.


De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. Informatie over snoeibeginselen en planten-snoeigroepen. Snoeien is op zich bij deze planten niet nodig.

Wel zul je jaarlijks de uitgebloeide bloemen moeten afknippen. Doe dit altijd na de winter en vóór maart vlak . In het voorjaar (vanaf begin maart) moeten de meeste vaste planten worden 'opgeschoond'. Knip alle dode stengels af en haal het dode blad weg. Juni is de maand om kersen te snoeien, maar neem nooit zware takken weg met. Als u uitgebloeide bloemen afknipt, zullen veel planten langer doorbloeien.


Wanneer en hoe je planten en struiken moet snoeien kun je vinden in de snoeitabel in dit artikel. In dit artikel lees je alles over hoe en wanneer vaste planten het beste gesnoeid kunnen worden. Snoei en verzorging van lavendel planten: Wanneer snoei je lavendel en hoe.

Wanneer kun je lavendel planten en welke bemesting heeft lavendel nodig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken