Bloem gloriosa

Of je nu de flamboyante versie in rozerood met saffraangeel treft of de oranje met lichtgele randjes, de Gloriosa is . Een combinatie van vlammend rood met saffraangeel langs de randen van de kroonbladen is het beeldmerk van Gloriosa. Gloriosa Rothschildiana, mijn favoriete bloem!

In een kort filmpje neem ik je mee de Gloriosa wat beter te bekijken. Glorious Gloriosa is een moderne snijbloemen en potplanten kwekerij gespecialiseerd in de teelt van Gloriosa en Heliconia. De klimlelie (Gloriosa superba 'Rothschildiana') of prachtlelie is een plant met klimmende ranken en prachtige bloemen.


De gloriosa of prachtlelie dankt zijn naam aan de prachtige bloemen met lange stelen.

Met hun unieke vorm en doorgaans krachtige rode en gele tinten vormen . Ze worden gekweekt om hun opeenvolging van bloemen. Binnen de familie van de lelieachtigen, die wel 40soorten kent, neemt de Gloriosa een wel heel . De Gloriosa vormt meterslange scheuten, die aan een klimhulp moeten worden opgebonden. De exotische, vuurrode bloemen met een gele rand en de . De Gloriosa behoort tot de herfsttijloosfamilie (Colchicaceae) en is een van de weinige. Gloriosa superba heeft een kleinere bloem, terwijl de kleur van de .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken