Geel worden baby

Als u de baby goed bekijkt bij daglicht of helder kunstlicht, kunt u zien of de huid gelig is. Controle van het bilirubine in het bloe de stof die de oorzaak is van de geling, is belangrijk omdat voorkómen moet worden dat er bij de baby lichamelijke . Als de baby geel wordt, zal dit de ouders zelf al vaak opvallen.

Maar ook de verloskundige en de kraamverzorgende zullen de kleur en de conditie van de baby . De lever van een pasgeboren baby is nog niet altijd in staat om bilirubine uit het . Dit geel zien ontstaat doordat er direct na de geboorte teveel rode bloedcellen in het bloed van de baby zitten. Is je baby een beetje geel, dan kan dit geen kwaad.

Ongeveer de helft van de pasgeboren baby's wordt een beetje geel. De pasgeboren baby wordt echter in de eerste paar dagen vaak geel omdat het lever-enzym dat de bilirubine omzet nog niet helemaal rijp is. Icterus betekent geelzucht en neonatorum betekent pasgeborene.


Hoe komt het dat een zuigeling geel wordt? Bij een hoog gehalte van deze stof in het bloed gaat een baby geel zien. Om te voorkomen dat je baby te geel wordt kun je een aantal dingen doen: Voedt vanaf dag zoveel mogelijk om geelzucht te voorkomen of beperken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken