Paardenbloem eetbaar

In wildplukland zeggen ze wel eens 'je kunt alles wat groeit en bloeit eten, maar sommige planten en paddenstoelen maar één keer…' Rede genoeg voor veel . De paardebloem (Taraxacum officinale) kweken en gebruik.

De jonge bladeren zijn minder bitter dan de volwassen bladeren. Deze jonge blaadjes worden verkocht als molsla. Er zijn 2soorten paardenbloemen en deze hebben allemaal een gelijksoortige medicinale werking.


Wie de paardenbloem als lastig onkruid in de tuin zi.

De paardenbloem is goed eetbaar en kan worden gebruikt in onder andere salades. Haal de paardebloem bij voorkeur van een weiland vanwege de betere grond. Eetbaarheid: de verse bladeren (voordat de bloemen zich ontvouwen) kunnen . Een afkooksel van de wortel helpt tegen artritis, het melksap in de steel helpt tegen acne (jeugdpuistjes).

In dit artikel wil ik het over de paardenbloem hebben. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik voor kort ook niet aan een lekker en gezond hapje dacht, bij het zien van . Plant familie: Asteraceae (Composietenfamilie). Plantenfuncties: groentes, kruiden, vers eetbaar, . Wat is de eetbare plant van dit moment.


De Paardebloem is een algemeen voorkomende wilde plant. Deze plant komt overal ter wereld voor. Hij is te vinden op graslanden naast wegen en op . Paardebloem - Taraxacum officinale (Composietenfamilie - Compositae) Dat. Eetbare wilde groenten en planten #4: Paardenbloem. Toch is flink wat onkruid eetbaar, gezond en lekker.


De paardenbloem vind je in weiland en bermen, in tuinen en overal waar maar . De Paardenbloem je kent hem wel dat kleine gele bloementje. Ook dit is een plant met medicinale werkingen en is eetbaar. De fel-gele ronde bloemen zijn lekker voor pittige salades en bereiding .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken