Ritnaalden bestrijden

Schade is het beste te voorkomen door de kniptor te bestrijden. De bestrijdingsaanpak richt zich in dit geval niet op het schadelijke organisme (de ritnaald) maar . Ritnaalden worden ook koperwormen genoemd.

Het zijn de tot cm lange geelbruine larven van de kniptor en ze leven van dood organisch materiaal. Geleide bestrijding van ritnaalden en kniptorren. Ritnaalden zijn met name in twee perioden actief: in de periode maart – mei en augus- tus tot oktober.


In dit artikel wordt uiteengezet hoe u de schade door ritnaalden kunt voorkomen door monitoring.

In bouwplannen met graszaa wintertarwe, . De ritnaald of koperworm, larve van de kniptor, is een polyfaag insect. Ze kan in diverse gewassen schade veroorzaken. Ritnaalden: liter water, 1ml Spruzit (pyrethrum + PPO) of 7ml Pyrethro.


Met de bestrijding van ritnaalden krijg je wisselende resultaten, afhankelijk van . Heel veel groente planten, wortels en aardappelen wordt door ritnaalden kapot gemaakt. Ritnaalden zijn de larven van de kniptor. De bestrijding is mogelijk met een volvelds behandeling of een rijenbehandeling.


Ritnaalden zijn de larven van kniptorren, ze eten graswortels en ander organisch.

Door gericht te bestrijden kan economische schade door ritnaalden in . Wpa-Robertus, CAD Dronten en Biocontrole Onderzoek en Advies, Wapserveen, zijn een onderzoek gestart naar bestrijding van ritnaalden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken