Allium aflatunense

De sierui Allium aflatunense 'Purple Sensation' steelt deze maand de show met zijn prachtige violetpaarse bloemetjes die samen een schitterende bol vormen. Mooie soort met een bolvormig scherm met lilaroze kleine bloempjes. Zeer mooi in combinatie met vaste planten zoals Astrantia, Knautia macedonica, verbena .

Allium Giganteum is, zoals de naam al doet vermoeden, de grootste van alle Alliums. Wanneer ze gaan bloeien, krijgen ze grote schitterende paarse bloemen; . Sieruien (of Sierlook) zijn bijzonder . De Allium aflatunense is een prachtige half hoge Allium die men uitstekend kan toepassen in de vaste plantenborder.

Allium Aflatunense is een prachtige, bolvormige bloem die gevormd wordt door een hoop zacht lila - paarse, kleine bloemen die ook nog eens een heerlijke . Allium Aflatunense Purple Sensation Sierlook per Deze allium soort stamt waarschijnlijk af van de allium giganteum. De sierui Allium aflatunense 'Purple Sensation' steelt de show met zijn prachtige knalpaarse kleur. Dit is de prachtigste en sterkste onder de . Het geslacht Allium bevat ook planten die gebruikt worden voor de consumptie, zoals uien,. Het is een kruising tussen Allium aflatunense en Allium macleanii.


Koop bloembollen van Allium giganteum (Reuzenui) bij De Warande. Allium giganteum is met een bloemdoorsnede tot wel cm de grootste in ons .

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken