Vijgenboom stekken

Leer hoe je een stek maakt van de vijg. Met de praktische uitleg en instructies inclusief foto's kan er niets fout gaan. Het snoeihout kun je goed gebruiken voor het maken van stekken van de vijg.

Het sap van vijgen kan irriteren op de huid dus pas hiervoor op. Een vijgenboom is gemakkelijk te stekken door een- of tweejarige takjes zonder bloemen of . Ik zou bij dit vijgenboompje de tak die naar rechts valt het liefst eraf halen en ergens anders weer in de grond steken. Afleggen, marcotteren, oculeren en entenberichtenaug 2013Vijgenboom (stek) gezocht?

Over het algemeen kan je van een buitengroeiende vijg best in december, als je de boom snoeit, stekken nemen. Graag had ik geweten hoe en waneer men stekken kan nemen van een vijgenboom. Sinds verleden jaar heb ik er eentje aangekocht op stam.


Stekken van vijgen in november-december, rechtstreeks in pot. Stek enkel vijgen die in ons klimaat vruchten geven! Hey Eduard , Ik heb hier heel goeie resultaten met het stekken van vijgen.


Hier doet de Vijg het prima; we hebben zelf al jaar een Vijg in de kas (dat is uiteraard ook wel makkelijker dan de buitenteelt), en sinds jaar een stek buiten. Gooi het gesnoeide hout niet weg, dit hout kan gebruikt worden om de vijg te stekken. Wanneer de vijgenboom in de winter doodvriest, is er .

Hoe gaat de verzorging van de vijgenboom ficus carica, wanneer moet je snoei. Neem stekken met een stuk meerjarig hout (dus niet de groene uiteinden) en . De vijg (Ficus Carica) is de enige soort die door de mens gegeten wordt, veel. Vijgen worden veelal als container plant verkocht en zijn uit stek gekweekt.


Koop of Verkoop vijgenboom op Marktplaats. Wij hebben weer een aantal stekken van de vijgenboom de hoogte is . Stekken via zomerstekken: Een goede stek is een pink dik en wordt ca. Ik probeer het eens en laat zeker iets weten ; . Een gratis snoeiles (2013), gratis aangeboden door De Radijs te Haasrode. Vijgeboom snoeien ,stekken wanneer en hoe?


Hallo, de eerste foto is van mijn vijgeboompje gekocht in mei 20de tweede foto is het . Bij het snoeien kun je meteen ook gaan stekken. Neem een stek die ongeveer centimeter lang is. Vijgenbomen worden in de volle grond groot, maar kunnen in pot klein gehouden worden.


Een franse vijg die zeer goed geschikt is voor ons klimaat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken