Eendensoorten in nederland

Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Informatie over de vogelfamilie van de eenden, waaronder uitgebreide informatie over alle in Nederland voorkomende soorten uit deze familie. Klik hier voor de laatste toevoegingen aan deze pagina.

Klik op de foto voor een vergroting, Wilde een Dollar oktober 2004. Krakeenden zijn nauw verwant aan de wilde eend en sterk toegenomen in Nederland. Komt hier en daar zelfs in steden voor. Hij broedt veel later in het voorjaar .

Wilde eenden die in Nederland broeden zijn, net als in andere regionen met een gematigd klimaat, voornamelijk standvogels. Eend is de algemene naam voor een aantal soorten vogels uit de familie van eendachtigen (Anatidae). Alle soorten uit de Anatidae worden eenden genoem . Er vindt een onverklaarbare daling plaats van het aantal wilde eenden in Nederland.


In de afgelopen jaar daalde het aantal broedpaartjes . De wild eend is de meest voorkomende eend in Nederland. Overal kun je ze tegen komen, parken, sloten, meren enz.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken