Helofyten planten

Helofyten is de verzamelnaam van planten die boven water groeien maar met hun wortels in zeer natte grond groeien. Moerasplanten of helofyten zuiveren uw vijverwater op natuurlijke wijze. Moerasplanten of helofyten zijn in staat om uw vijverwater geheel of gedeeltelijk te zuiveren.

Ze groeien snel en nemen veel voedingsstoffen op waardoor de . Een moerasfilter of helofytenfilter zuivert uw vijver op een natuurlijke manier door middel van planten. U leest hier alles over de werking en de aanleg. Een helofytenfilter of moerasfilter is een filter dat met behulp van helofyten.

De planten in helofytenfilters leveren zelf niet de grootste bijdrage aan de zuivering, . Voorbeelden van helofyten, die tevens hydrofyten (waterplanten) zijn, zijn . Kalmoes (Acorus calamus) is een plant met grote rechtopstaande bladeren die . Het filtergedeelte van een helofytenfilter wordt gevuld met lavasubstraat. Na veel experimenten bleek lava het beste substraat te zijn. Op deze vijver filters groeien helofyten planten.


De belangrijkste helofyten zijn planten met een goed ontwikkeld wortelstelsel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken