Phlomis russeliana

Phlomis russeliana, of brandkrui bloeit lichtgeel en de bloemen staan in opvallende kransen om de stengels. De nederlandse naam is Brandkrui familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca.

Een paar jaar geleden maakte ik een beplantingsplan voor de voortuin van mijn zusje. Phlomis russeliana of Brandkruid is een bijzondere plant vanwege lichtgele bloemen die in kransen om de stengels groeien en 's winters sierwaarde hebben. Van Phlomis zijn drie soorten van belang voor onze tuin.


Er zijn geel en roze bloeiende soorten.

Phlomis russeliana alle planten phlomis russeliana zon, halfschaduw Lamiaceae brandkruid mediterrane plant, geur geel 1p(liter) 29ak01#22; . Een altijd aantrekkelijke plant, niet alleen met de kransen van zacht botergele bloemen, dan wel met de mooie gedroogde zaadstanden. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de in het voorjaar prachtig in etages geel bloeiende vaste plant Brandkruid of Etagebloem, Phlomis.

Deze vaste plant uit Noord-Amerika wordt ook nog wel Phlomis viscosa genoemd. Na de bloei in juni-juli blijft het hartvormige of . Als Phlomis russeliana (brandkruid) in bloei staat, is het verwantschap met de brandnetel en dovenetel goed te zien. In tegenstelling tot de brandnetel, heeft . Phlomis russeliana Viltkruid is een vaste plant die grote hartvormige groene bladeren vormt op lange bladstelen en kransen van een kap, lichtgele bloemen op . Toepassing, standplaats en plantkenmerken van de Phlomis russeliana in de TreeEbb van Boomkwekerij Ebben. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van . Verspreiding en ecologie van Phlomis russeliana.


De Phlomis russeliana, ook wel Brandkruid genoemd is een bijzonder opvallende en decoratieve vaste plant. De plant heeft wat weg van de bekende . Op zoek naar Brandkruid (Phlomis Russeliana)? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Karaktervolle borderplant met lichtgele etagebloemen.


Phlomis russeliana geel kopen bij het goedkoopste online tuincentrum Boskoops. Groot assortiment tuinplanten voor particulier direct van de kwekerij. Phlomis russeliana bloeit met lichtgele lipbloemen die in opvallende kransen om de stengels staan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken