Keizerskroon bollen

Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Keizerskroonbollen. Keizerskroon bollen koop je bij Bloembollenkopen. Wij garanderen topkwaliteit, lage prijzen en snelle levering.

Keizerskronenbollen zijn keizerskroon bloembollen en bij Budgetplant bieden wij verschillende soorten van deze bollen aan. Eenvoudig een keizerskroon plant voor in uw tuin. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen.


Bestel Keizerskroon bollen van de beste kwekers met bloeigarantie.

Grote diversiteit, ruime voorraad snelle levering. Zolang de bollen niet in de volle grond geplant zijn, moeten de keizerskronen vorstvrij bewaard worden. Ook in pot zijn de bollen meestal niet bestand tegen de . Bollen verdrijven mollen - keizerskroon bloembollen tegen mollen in soorten en kleuren fritillaria.


De keizerskroon is een winterhard bolgewas met een circa × cm grote bol. De afgeronde bollen hebben twee tot drie heel dikke en stijve schubben. In het gazon kunt u met grotere of kleinere groepen keizerskronen opvallend bloeiende eilandjes aanleggen.


Plant de bollen altijd in groepen van ten minste . De keizerskroon (Fritillaria imperialis) is hier net niet helemaal winterhard.

Bij strenge vorst is het verstandig de bollen af te dekken met een laag blad of stro, . Keizerskroon (Fritillaria) is een prachtge bol. Ze bloeien vroeg en hebben klokvormige bloemen. Plant de keizerskroon en kievitsbloem in . Fritillaria imperialis 'Rubra Maxima' - Kievitsbloem, keizerskroon. Doordat ze niet makkelijk zijn te vermeerderen zijn de bollen vaak prijzig. De keizerskroon komt oorspronkelijk uit de regio Turkije-Iran-Afghanistan en.


De bollen zijn redelijk winterhar maar diep planten (20cm) is wel aan te raden. De geur van de bollen in de grond houdt de mollen op afstand. Vermijd dit door de bol iets schuin te planten. Plant de bollen niet op een plaats waar ze vroeger stonden.


Liefst zonder wortelconcurentie - mag daarna zeker . De beste planttijd voor de keizerskroon is van augustus tot oktober. De aarde moet voedselrijk zijn en mag in de zomer niet uitdrogen. Er wordt maar een klein aantal soorten van de bollen geteeld. Clusius introduceerde de keizerskroon al in de 16e eeuw in Nederland. De paarse schoonheid moet jaar wachten voordat ze mag gaan bloeien.


Verwant aan deze bloem is de keizerskroon, een bloeiende mollenverjager.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groenblijvende heesters volle zon

Op stam groenblijvend

Infiltratieput zelf maken